gespecialiseerd medisch centrum

   

Neurologie

Neurologie

 

- Dr. VAN MEERBEECK Priscilla  -

 

Dr. Van Meerbeeck heeft haar diploma geneeskunde met grote onderscheiding behaald in 2001 bij het UCL. Datzelfde jaar heeft ze de eerste plaats behaald eveneens met grote onderscheiding voor de opleiding psychiatrie bij volwassen.

In september 2001 start ze met haar specialisatie psychiatrie bij volwassenen en dit doet ze gedurende 2 jaar. Ze werkte in het Ramée ziekenhuis te Ukkel op de eenheid van eetstoornissen en daarna met adolescenten. Ze heeft ook 6 maand gewerkt in Tunesië in het psychiatrisch centrum te Monastir.

Vervolgens gaat ze tewerk in het neurologisch centrum ‘William Lennox’ in Ottignies op de dienst van schedeltrauma. Op dat ogenblik beslist ze om van specialisatie te veranderen, en voor neurologie te kiezen. Na 3 jaar in België, eindigt ze haar studie in het Pitié Salpétrière ziekenhuis in Parijs, dit in 2007. In hetzelfde jaar behaald ze haar diploma neurologie met grote onderscheiding.

Ze vervolgd haar opleiding, door 2 jaar onderzoek te doen in neurowetenschappen en cognitieve gedragstherapie in het ziekenhuis Pitié Salpétrière, op de dienst Pr Agid, Ze onderzoekt vooral bewegingsstoornissen. (ziekte van Parkinson, Gilles de la Tourette syndroom).

In 2008 behaalde ze haar 2de Master (DEA) in integratieve biologie aan de universiteit Pierre et Marie Curie (Parijs VI) met onderscheiding.

Van 2009 tot 2011 beoefend ze de taak van assistent chef van het ziekenhuis Versailles in Parijs. Buiten haar werk in het ziekenhuis, is ze verantwoordelijk voor opleidingen van de stagiaires en verzekerd ze uiteraard de zorgen op de dienst neuro vasculair ‘Stroke Unit’.

Ze beëindigd haar professionele ervaring in Parijs in 2012, na 6 maand klinisch onderzoek naar de ziekte van Parkinson in het Cerveau et la Moëlle Epinière instuut (ICM) in het ziekenhuis Pitié Salpétrière.

Tijdens haar verblijf in Parijs, behaald ze meerdere interuniversitaire diploma’s (DIU): DIU “abnormale en pathologie van bewegingsstoornissen”, “ migraines en hoofdpijn”, alsook het eerste jaar bij DIU in neuro vasculaire pathologie.

In september 2012 vervoegd ze het team van Medimarien en is ze een benoemd adviseur in het universitair ziekenhuis St.-Luc en CHU St. Pierre / César de Paepe.

Dr. Van Meerbeeck spreekt voornamelijk Frans en Engels, maar kan ook Nederlands.

 

Dr. Priscilla Van Meerbeeck doet zowel consultaties in het ziekenhuis als in haar privé praktijk, waardoor zij een groot aantal neurologische aandoeningen kan ondersteunen, zoals:

-          Parkinson

-          Migraines en andere hoofdpijnen

-          Cérébro-vasculaire aandoeningen: CVA, bloedingen en hun aandoeningen

-          Alzheimer en andere dementies

-          Epilepsie

-          Multiple Sclerose (MS)

-          Chronische pijn

-          Toestand van het ruggenmerg

-          Abnormale bewegingen: tremor, tics, dystonie

-          Tumor

-          Neurologische complicatie van systemisch ziekten

-          Screening voor neuropathie en myopathie

Ze heeft een gespecialiseerd consultatie op tertiair niveau in de ziekt van Parkinson, migraines en andere hoofdpijnen.

Haar opleiding in psychiatrie laat haar toe een uitgebreide zorg aan te bieden bij uitputtende psychische problemen en gedragswetenschappen in neurologische aandoeningen.

Voor een elektro-encefalogram (EEG), elektromyograaf (EMG) of een IMR, scanner; werkt ze samen met special academische diensten.