gespecialiseerd medisch centrum

   

Cardiologie

Cardiologie

 

 

- Dr. DE COSTER Olivier - Dr. PIRENNE Philippe - Dr. PHLIPS Thomas -

 

- Dr. DE COSTER Oliver - 

In 1986 behaalt hij zijn diploma in geneeskunde aan de ucl met grote onderscheiding.

In 1991 wordt hij erkend als specialist interne geneeskunde en in 1993 als specialist cardiologie aan de ucl.

In 2001 behaalt hij een interuniversitair certificaat voor medisch management.

Van 1992 tot 1996 werkt hij als cardioloog in de kliniek sint-jan.

In 1996 wordt hij aangesteld als hoofd van de afdeling cardiologie van de kliniek sint-etienne. samen met de cardiologen van sint-anna – sint-remigius richt hij de ucvi (unité cardiovasculaire et interventionnelle- cardiovasculaire en interventionele eenheid) op.

Van 1998 tot 2003 is hij lid van de raad van bestuur van de ziekenhuizen sint-anna – sint-remigius, sint-etienne en van de vzw sint-vincent.

Hij wordt benoemd als medisch directeur in sint-etienne van 1999 tot 2000.

Van 1999 tot 2007 staat hij aan het hoofd van de dienst interne geneeskunde van de kliniek sint-etienne.

Zijn opleiding als internist en zijn overtuiging dat geneeskunde niet gesegmenteerd moet worden aangepakt, maar op holistische wijze moet worden bekeken met ruimte voor « aanvullende » geneeskunde, leiden in 2006 tot de oprichting van medimarien.

Met de ontmanteling van de kliniek sint-etienne in 2007 ziet hij zijn sociale en multiculturele doel verdwijnen.

Van dan af wijdt hij zich aan de ontwikkeling van medimarien dat uitbreidt, met lokalen en medewerkers.

 

 

- Dr. PIRENNE Philippe - 

Arts afgestudeerd aan de UCL in juni 2000 met "grote onderscheiding"; Philippe versterkt de cardiologen team van Medimarien Medisch Centrum sinds 2010.

Zijn carrière weerspiegelt zijn waarden : uitmuntendheid in de zorg en de kwaliteit van menselijk contact

Gespot tijdens zijn medische studie van professor Houssiau, Philippe toegetreden tot de Belgische tak van het Ludwig Instituut voor Kankeronderzoek in 2001, een centrum voor onderzoek van wereldklasse. Hij legde zich toe op de behandeling van reumatoïde artritis. Zijn eerste resultaten worden gepubliceerd.

Hoewel gepassioneerde in onderzoek, Philippe is vooral een arts gestimuleerd door regelmatig contact met patiënten. Daarom keerde hij terug naar een klinische praktijk en begon met een specialisatie in cardiologie, dat hij in 2007 met "grote onderscheiding” kreeg. Na deze training, Philippe presenteerde de resultaten van nieuwe onderzoeken  aan de leden van de Belgische Vereniging voor Cardiologie, op hun jaarlijkse conferentie.

Voor een extra twee jaren,  2010-2012, heeft hij zijn kennis vervolgemaakte  in het buitenland, op het gebied van echocardiografie. Met deze extra verworven, hij ondersteunt niet-invasieve cardiologie in Médimarien en geoefend, waaronder, trans-oesofageale echocardiografie.

In 2012, heeft hij ook getraind in sports cardiologie met Europese of wereldwijde faam cardiologen.

Hij oefent voornamelijk algemene cardiologie (cardiovasculaire screening, beheer van coronaire aandoeningen, hartritmestoornissen, ...) maar is gaandeweg gespecialiseerd in twee gebieden van expertise : hartklepafwijkingen en sport cardiologie.

 

 

 


 

 

De drietalige artsen De Coster en Pirenne genoten een complete universitaire opleiding die hen in staat stelt om het hoofd te bieden aan alle cardiologische situaties.

Tijdens de consultatie kunnen zij gebruik maken van performant transthoracaal echografisch materiaal.

Ze realiseren inspanningsproeven op de cyclo-ergometer.

Pacemakers kunnen worden gecontroleerd met materiaal dat elke 6 maand wordt geüpdatet.

Holtermonitoring is ook mogelijk.

Boven op zijn cardiologische activiteit, is Dr De Coster gespecialiseerd in interventionele cardiologie en hartcatheterisatie.

Hij realiseert zelf coronarografieën (coronaire angiografieën) en angioplastieën (PTCA) van hun patiënten in UCL Sint Lucas.